Weer
Home 
Familie Spronk 
Weer 
Geocaching 
Foto's 
Links 
Contact Me 

 

 

Verschillende pagina's met data zijn beschikbaar.

Sommige met trends an andere met tabel data.

 

Links naar de verschillende pagina's

[Actueel Weer][History 3 dagen][History 7 dagen][History 1 maand][History 1 Jaar][Weerweetjes]

De weersverwachting voor Varsseveld in samenwerking met Meteo consult.

het weer

Gebruikte Apparatuur voor Weerstation Varsseveld.

Mijn weerstation:                   

Mijn Davis weerstation is opgesteld in de tuin met nu nog voldoende ruimte eromheen voor een nauwkeurige meting. Wind meten op deze hoogte tussen bebouwing is natuurlijk niet ideaal maar zo is het wel een compact geheel.

Via de Weatherlink software wordt de data van het weerstation opgeslagen en ook wordt elk kwartier de informatie naar internet geschreven. Hierdoor kan een de informatie actueel zijn en kan ik, waar ik voor mijn werk ook zit, zien wat er op weergebied in Varsseveld gebeurt.


Mijn weer PC                         

Speciaal voor m'n weersite heb ik een erg energiezuinige computer aangeschaft. Want omdat deze PC 24 uur per dag aanstaat mag hij natuurlijk niet teveel stroom verbruiken. Deze EBOX 3310 PC verbruikt normaal maar 5 watt. Ook is deze PC stil want er is geen ventilator of harddisk die lawaai kunnen maken.

Hieronder kun je zien hoe de laatste 3 dagen de vebinding was tussen m'n draadloze weerstation en m'n console. Normaal moet dat altijd bover de 90% zijn maar kan soms tijdelijk afwijken in verband met atmosferische storingen en dingen in de omgeving die de ontvagst kunnen verstoren.

[Home][Familie Spronk][Weer][Geocaching][Foto's][Links][Contact Me]

Copyright (c) 2010 W. Spronk. All rights reserved.

w.spronk@lijbrandt.nl