Opbrengst Data

 

 

Home 
Het Solar Systeem 
Solar Weetjes 
Opbrengst Data 
Werking 
Opbouw Systeem 
Links & Contact 

 

Data van de opbrengst van ons Solar Systeem

Actuele Live data...... Via mijn Current Cost metertje. Klik op de grafiek voor meer data.

My Current Cost

Op deze pagina's wil ik de opbrengst van het systeem bijhouden en zolang ik nog geen 'Live' systeem heb zal ik proberen om dit regelmatig bij te werken. Onder de foto,s staat de data zolas op dit moment bekend is en als je op de maanden klikt dan is meer gedetaileerde data te zien over de geselelecteerde maand, natuurlijk alleen van de maanden die het systeem gedraaid heeft.

De data wordt bijgehouden via een ouderwetse maar erg naukeurige ferrarismeter die ik via een ex- medewerker van de Nuon heb geregeld. Verder zit er in m'n meterkast een kWh metertje van Finder die ik bij Conrad gekocht heb. Dit metertje geeft de totaal kWh, een resetbare kWh meter waar je dag en maand productie bij kunt houden en ook nog het actuele vermogen, de actuaele stroom en spanning van het geleverde vermogen. Ook geeft dit metertje het puls signaal naar m'n zelfbouw data logger op basis van een Arduino bordje. Deze logger slaat op dit moment alles op op een SD kaartje en deze data kan ik dus als het me uitkomt naar m'n PC brengen en verwerken. (Zie foto's) De ferrarismeter en het Finder/Arduino systeem lopen exact gelijk en dat geeft me het vertrouwen dat het met de meting wel goed zit. De aanwijzijng op m'n Fronius omvormer is steeds een beetje optimisties. Natuurlijk zijn ook de waarden op m'n digitale verbruiksmeter van Liander van belang want daar wordt bijgehouden wat effectief gekocht en teruggeleverd wordt.

Als extra indicatie heb ik dan nog een 'Current Cost' metertje aangeschaft en die meet met een klem om de draad onder m'n ferrarismeter (Zie foto) en die stuurt dan de informatie live naar m'n werkplek in huis zodat ik steeds kan zien wat het actuele vemogen is wat m'n PV instalatie afgeeft. Deze informatie wordt ook live naar intenet gezet en is dan door mij remote af te lezen als ik niet thuis ben via de Current Cost website en via Google Powermeter. Deze informatie is niet 100% naukeurig maar voor het doel goed genoeg.

-----------

   

Meetapparatuur van Solar Varsseveld

Start van de installatie op 8 Maart 2011........

Data over 2011:

*Berekend op bais van 0.63 kg CO2 / kWh    

Data over 2012:

*Berekend op bais van 0.63 kg CO2 / kWh

  

Data over 2013:

*Berekend op bais van 0.63 kg CO2 / kWh

Overall Data Solar Varsseveld

 


Copyright (c) 2011 Willy spronk. All rights reserved.

w.spronk@lijbrandt.nl