Geocaching
Home 
Familie Spronk 
Weer 
Geocaching 
Foto's 
Links 
Contact Me 

 

 

Mijn GPS is een Garmin GPSmap60GSx.

Geocaching is voor mij een leuke hobby omdat ik graag wandel. Je hebt een doel om naar toe te lopen  en je loopt niet steeds in dezelfde omgeving. Daarom is dit voor mij een perfecte hobby.  Ik ben ook niet zo fanatiek dat ik elke week of maand eropuit moet , maar als het lekker weer is dan ga ik op pad. Meestal ga ik er alleen op uit en soms gaat m'n vrouw of anderen mee.

Geocahing is een moderne manier van schatzoeken en werkt via co÷rdinaten. De startlocatie van een cache kan op een speciale site op het internet worden gevonden en wordt aangegeven met een co÷rdinaat. Op deze site kun je zoeken in een bepaalde omgeving. Je kunt aangeven waar je zou willen wandelen. Afhankelijk van het type cache is het dan alleen zoeken naar de schat  of een aanwijzing vinden om een nieuw co÷rdinaat samen te stellen waar dan de tocht heen gaat. Aan het eind van elke cache is een comtainer geplaatst waar dan een logboekje in zit waar een notitie in wordt gemaakt om het vinden te loggen. Ook wordt dan achteraf op de internet site  gelogd dat de tocht volbracht is en of de schat gevonden is of niet. Van de bekendste geocaching sites heb ik hieronder een link gegeven zodat je er een rustig kunt rondkijken. Om de diensten van de site te kunnen gebruiken is het wel nodig om je aan te melden, dat is geheel gratis.

http://www.geocaching.nl/index/

http://geocaching.com/

Er zijn verschillende type caches uitgezet.

Dit is het teken van een traditional cache. Dit type heeft normaal geen echte route en kan meestal zonder veel lopen gevonden worden. De schat ligt op de locatie die gegeven wordt.

Dit is het teken van een multi cache. Hier wordt meestal een start locatie gegeven en daar is dan een route uitgezet die gevolgd moet worden om de schat te vinden.

Dit is het teken van een mistery cache. Hier is een puzzel aan verbonden die meestal al thuis moet worden opgelost. De oplossing geeft dan het co÷rdinaat waar de schat zich bevind.

Dit is het teken van een Earth cache en geeft meestal een locatie aan die erg bekent is in de omgeving waar gezocht wordt. Hier kan een tocht aan vast zitten maar dat hoeft niet.

Dit is het teken van een webcam cache. Hier moet al dan niet via een route een webcam locatie worden gevonden en dan moet je zorgen dat je door de webcam gespot wordt.
Dit is het teken van een cache event. Events worden door groepen cachers georganiseerd en daar gaat het voornamelijk om het contact tussen mensen die aan deze sport doen.

Er zijn nog enkele andere typen caches maar die komen minder voor. Deze kun je ook vinden op de sites die gegeven worden.

De meeste mensen die deze sport beoefenen hebben zelf ook caches verstopt.  Zo ontstaan her en der nieuwe tochten. In Nederland zijn er nu meer dan 8000 en wereldwijd over 900.000. Dus als je wilt dan kun je nog even vooruit. Rond Varsseveld zijn er in Nederland meer dan 500 te vinden in een straal van 80 KM en als Duitsland wordt meegenomen dan zijn er dat dus nog veel meer. Ook als ik op vakantie ga dan neem ik altijd informatie mee over caches in de omgeving waar ik dan heen ga. Op die manier laten mensen je in die omgeving de leukste of mooiste plekjes ontdekken. Ook ik heb natuurlijk een cache verborgen in Varsseveld en de link naar die route vind je hieronder. Dit is een wandel-of fietsroute van 10 KM door het buitengebied,

http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=fe534645-7a59-456f-92c9-8a0635632c8c

 

Ik nodig iedereen uit om deze te vinden.............

[Home][Familie Spronk][Weer][Geocaching][Foto's][Links][Contact Me]

Copyright (c) 2010 W. Spronk. All rights reserved.

w.spronk@lijbrandt.nl